Από το 1984 προσφέρουμε στη Μουσική Εκπαίδευση!​

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Παραρτήματος Αμπελοκήπων

Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση, με τον μαέστρο Λάζαρο Δεληδήμο. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Ωδικής, Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων και διπλωματούχος Σύνθεσης. Το 1985, με τον αείμνηστο Πέτρο Τσεντόγλου ίδρυσαν τη «Σύγχρονη Μουσική Σχολή Θεσσαλονίκης», το πρώτο αναγνωρισμένο από το κράτος μουσικό ίδρυμα εκτός κέντρου της πόλης. Από το 1997 έως και σήμερα είναι διευθυντής του «Θερμαϊκού Ωδείου» στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Με την ιδιότητα του συνθέτη και του ενορχηστρωτή, το 1991 πήρε μέρος στους Πρώτους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού Καλαμάτας, που οργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Το 1992 στον Διαγωνισμό Ελληνικού Τραγουδιού της ΑΕΠΙ, πήρε το 1ο το 2ο και το 3ο βραβείο. Το 1993 πήρε το 1ο βραβείο τραγουδιού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ χορών ΕΟΚ και Κύπρου. Έγραψε μουσική σε δέκα θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συμπεριέλαβε 5 τραγούδια του στις παραστάσεις «Στις παιδικές ψυχές στα πάρκα», το 2014 και 2015.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΔΗΜΟΣ

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κεντρικού Α. Τούμπας, Καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών και Σύνθεσης

Γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1961 στο Καουφμπόϋρεν της Γερμανίας. Έχοντας πατέρα μουσικό του δόθηκε η ευκαιρία να μπει στο χώρο της μουσικής από πολύ μικρός. Ξεκίνησε τις σπουδές στο πιάνο από 6 ετών και αργότερα έκανε παράλληλα μαθήματα κιθάρας και ακορντεόν . Τελειώνοντας τη θεωρία ξεκίνησε μαθήματα αρμονίας. Το 1984 γράφτηκε στο τμήμα αρμονίας ανώτερων θεωρητικών του καθηγητού Λαζάρου Δεληδήμου και πήρε το πτυχίο με βαθμό «άριστα παμψηφή». Συνέχισε τις σπουδές του παίρνοντας τα πτυχία Αντίστιξης, Φυγής, Ενοργάνωσης, Ωδικής και το Δίπλωμα Σύνθεσης με βαθμό Άριστα. Από το 1988 ξεκίνησε να διδάσκει πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, θεωρία και ανώτερα θεωρητικά στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σε άλλες μουσικές σχολές και ωδεία. Όλα αυτά τα χρόνια δίδαξε και έδωσε πτυχία σε περισσότερους από χίλιους μαθητές αρκετοί από τους οποίους σήμερα είναι καθηγητές μουσικής σε ωδεία και Δημόσια σχολεία. Επίσης εργάστηκε και στα δημόσια σχολεία ως ωρομίσθιος. Συνέθεσε τη μουσική για πολλά σχολικά θεατρικά εργα τα οποία παρουσιάστηκαν και διακρίθηκαν στα φεστιβάλ παιδείας επί σειρά ετών. Από το 2009 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Θερμαϊκού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΑΠΗΣ

Καθηγητής Κλασικής και Ακουστικής Κιθάρας

Ο Κωνσταντίνος Κράπης γεννήθηκε στην Στουτγκάρδη Γερμανίας. Το 1996 αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης αποκτώντας το Δίπλωμα Κλασικής Κιθάρας στη σχολή του Κ. Κοτσιώλη. Από τότε εργάζεται ως καθηγητής Κλασικής Κιθάρας σε πολλά Ωδεία της Θεσσαλονίκης και του Λαγκαδά. Το 2014 στην Ακαδημία της Κοπεγχάγης παρέδωσε σεμινάριο Master Class. Από το 1997 υπήρξε μέλος της ορχήστρας Αρχαίων και Βυζαντινών Οργάνων υπό την διεύθυνση του Χ. Χάλαρη και εχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2015 αποτέλεσαι μέλος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας Βόλου υπό την διεύθυνση του Κ. Κοτσιώλη. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής κλασικής και ακουστικής κιθάρας στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΤΣΑΚΗΣ

Καθηγητής Κλασικής και Ακουστικής Κιθάρας

Γεννήθηκε το 1986 στην Θεσσαλονίκη. Η πρώτη του επαφή με την μουσική ήταν σε ηλικία 5 ετών με παραδοσιακά όργανα. Αρχικά με την ποντιακή λύρα και εν συνεχεία σε μεγαλύτερη ηλικία (11 ετών) με το μπουζούκι, με δάσκαλο τον Σίμο Σταφυλάκο. Από ηλικία 15 ετών ξεκίνησε να παίζει κλασσική κιθάρα, αρχικά αυτοδίδακτα και στη συνέχεια στη τάξη του Κωνσταντίνου Κράπη, στο Θερμαϊκό ωδείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο ολοκλήρωσε και τις σπουδές του στην αρμονία και στην αντίστιξη, στην τάξη του Χρήστου Δεληδήμου. Το 2012 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑ.ΜΑΚ. Εκεί διδάχτηκε κλασσική κιθάρα από τους Έλενα Παπανδρέου, Γιάννη Ανδρόνογλου, Ναυσικά Χατζηχρήστου και θεωρητικά από τους Αθανάσιο Ζέρβα, Πέτρο Βούβαρη και άλλους. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στην ορχήστρα νέων Con Fuoco του δημοτικού ωδείου Θέρμης με διευθυντή τον Γιάννη Πολυμενέρη, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό νεανικών ορχηστρών και χορωδιών Young Prague (Πράγα, 2009) στην κατηγορία τζαζ ορχήστρας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασσικής κιθάρας σε Ελλάδα και εξωτερικό κοντά στους Gerhard Reichenbach και Wanda Palacz. To 2013 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κιθάρα σε επίπεδο πτυχίου στην τάξη του Θάνου Μήτσαλα από το ωδείο «Δημήτρης Δημόπουλος» Κοζάνης και το 2016 τις διπλωματικές του σπουδές στην τάξη του Θάνου Μήτσαλα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης.

ΛΑΚΗΣ ΡΑΓΚΑΖΑΣ

Καθηγητής Ηλεκτρικής Κιθάρας και Ηλεκτρικού Μπάσου

Με πάνω από 1.000 συναυλίες στο ενεργητικό του, κάνοντας διεθνή καριέρα (Devil’s Train – Mystic Prophecy) αλλά και στην Ελλάδα με το γκρουπ «Μωρά στη Φωτιά», με μεγάλη διδακτική παρουσία στην Θεσσαλονίκη, και ιδιαίτερα στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ο Λάκης Ραγκαζάς είναι ένας από τους καλύτερους Rock κιθαρίστες στην Ελλάδα. Έχει κερδίσει Υποτροφίες από το Berklee College of Music της Βοστώνης και το Atlanta Institute of Music. Τα τελευταία χρόνια κάνει εκτεταμένες περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική, κάνοντας συναυλίες με τα συγκροτήματα με τα οποία συνεργάζεται. Έχει δουλέψει επίσης σαν session μουσικός, με Paul DiAnno (ex-Iron Maiden), Last Warning (Αυστρία) και Fireforce (Βέλγιο).

 

ΕΛΕΝΗ ΝΤΙΝΕ

Καθηγήτρια Βιολιού

Η Ελένη Ντίνε ξεκίνησε τις σπουδές της σε ηλικία 6 ετών και τις ολοκλήρωσε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης το 2002, απ’ όπου και πήρε το Δίπλωμα βιολιού με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» στη τάξη του Μίκη Μιχαϊλίδη. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης απ’ όπου και αποφοίτησε με ειδίκευση βιολιού στη τάξη του Δημήτρη Χανδράκη, με μαθμό «Άριστα Παμψηφεί». Έχει αποσπάσει 2 πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς βιολιού σε ηλικία 11 & 14 ετών. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την ορχήστρα του Πανεπιστημίου, ως έκτακτος μουσικός με τη Κ.Ο.Θ και Δ.Ο.Θ., καθώς και σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες Μουσικής Δωματίου. Έχει συνεργαστεί από το 2002 με πολλά Ωδεία και διδάσκει στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης από το 2004.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Καθηγητής Βιολιού

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής το 1995 σε ηλικία 14 ετών ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο βιολί σε ηλικία 20 ετών παίρνοντας το δίπλωμα βιολιού με «Άριστα» από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Τάξη Μ. Μιχαηλίδη). Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής και απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (κατεύθυνση Σύνθεσης τάξη Μ. Λαπιδάκη) όπου αποφοίτησε το 2009. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα βιολιού με τους Valery Oistrach, Irene Dragneva, Ελευθέριο Ζούλα, Σίμο Παπάνα, Αντώνη Σουσάμογλου, Δημήτρη Χανδράκη. Είναι μέλος της Ελληνικής Καμεράτας υπό την διεύθυνση του Γιώργου Κωνσταντινίδη , όπως επίσης και του String Ensemble “Nuevo”. Έχει συμμετέχει στη Συμφωνικής Ορχήστρας της Λάρισας, στην Camerata Aristoteles, στην Ορχήστρας ProMusica όπως επίσης και στην ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εμφανιστεί με την ορχήστρα του Α.Π.Θ αλλά και με άλλες ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου ως σολίστ ή Tutti σε Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ, Τελλόγλειο, Βαφοπούλειο Πνευματικό Ιδρυμα, Ράδιο Θεσσαλονίκη), όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις κινηματογραφικής μουσικής όπως και σε μικρού μήκους ταινία με το οργανικό και φωνητικό σύνολο Ricercar . Το 2016 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος που διοργανώθηκε από την Skull of Yorick Productions με εμφανίσεις στην Αρχαία Ρωμαϊκή αγορά. Ως συνθέτης έχει παρουσιάσει έργα του στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Ίδρυμα, Τελλόγλειο, Τμήμα Μουσικών Σπουδων Α.Π.Θ.

ΡΑΝΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙΔΟΥ

Καθηγήτρια Πιάνου

Διπλωματούχος καθηγήτρια πιάνου. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971 και από μικρή αγάπησε τη μουσική και ιδιαίτερα το πιάνο. Πήρε πτυχίο πιάνου από το Αλεξάνδρειο Ωδείο με καθηγήτρια την κ. Ανθή Γιαννάκου. Το δίπλωμα πιάνου το πήρε από το Σύγχρονο Ωδείο με καθηγήτρια την κα. Μούρτζου Σουλτάνα. Συμμετείχε: ως συνοδός πιάνου σε σεμινάρια ερμηνείας μελοδραματικής με την Αγγελική Δαμασιώτη “πρωταγωνίστρια της όπερας της Βιέννης”. ως συνοδός τραγουδιού με την Φανή Αϊδαλή “υψίφωνος της όπερας του Βερολίνου και της Λυρικής σκηνής” και Φεστιβάλ πιάνου “ημέρες πιανιστικής τέχνης” που διοργάνωσε το Σύγχρονο Ωδείο. σε εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης με έργα του Νίκου Ξυλούρη. σε κονσέρτο με τσέλο και φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας με έργα S. Rachmanninof, F. Chopin, Χ. Δημάκη και στον Ορφέα Σερρών. σε κοντσέρτο με τσέλο στην Έδεσσα και στο εξωτερικό και με κοντράλτο στην Αμφίπολη Σερρών και στην αίθουσα Εμέλια Σερρών με έργα κλασσικά και έντεχνα. ως μέλος επιτροπής σε κατατακτήριες και πτυχιακές εξετάσεις. Διδάσκει από το 1988 . Έχει εμπειρία 29 χρόνων στη διδασκαλία του πιάνου. Ξεκίνησε να εργάζεται στο Αλεξάνδρειο Ωδείο, μετά στην Σύγχρονη Μουσική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Θεσσαλονίκης και από το 1991 είναι καθηγήτρια πιάνου στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Πολλοί από τους μαθητές της πήραν πτυχίο και δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί και συνεχίζουν να διαπρέπουν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Καθηγητής Παραδοσιακού Κλαρίνου

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος γεννήθηκε στο Παρίσι το 1989. Τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απόφοιτος του μουσικού σχολείου Τρικάλων, ενώ ήταν σπουδαστής των δημοτικών ωδείων Τρικάλων και Λάρισας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παραδοσιακού κλαρίνου με τους Μάνο Αχαλινωτόπουλο και Νίκο Φιλιππίδη. Έχει λάβει αρκετές διακρίσεις και βραβεία σε περιφερειακούς και πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες. Ήταν μέλος της παραδοσιακής ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης, της φιλαρμονικής του δήμου Τρικκαίων καθώς και διάφορων μουσικών σχημάτων και πέρα από τα όρια της παραδοσιακής μουσικής. Έχει εμφανιστεί σε εκδηλώσεις και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη). Εργάζεται ως καθηγητής παραδοσιακού κλαρίνου στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Καθηγήτρια Φλάουτου

Η Ευαγγελία Παπαδοπούλου γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ με ειδίκευση στη Υποκριτική. Είναι πτυχιούχος Φλάουτου και Ανώτερων θεωρητικών. Επίσης, έκανε σπουδές στο κλασσικό τραγούδι. Από το 2013 εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός προσχολικής καθώς και ως καθηγήτρια φλάουτου και ηθοποιός. Είναι μέλος του μουσικού σχήματος Poets duet με αντικείμενο την μελοποιημένη ποίηση και την peeformance ,του σχήματος «Σαν Ξέμπαρκοι» με πρωτότυπες μελοποιήσεις του Καββαδία και των “Ιnterail” με παραδοσιακές μουσικές από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Έχει συνεργαστεί ως μουσικοπαιδαγωγός και καθηγήτρια με τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια, Λιλιπούπολη, Ροδάνι κ.α. Ως μουσικός έχει εμφανιστεί σε διάφορους θεατρικούς χώρους και μουσικές σκηνές της Ελλάδας. Παράλληλα, από το 2015 συνεργάζεται με το Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

ΜΑΡIΑ ΜΠΑΛΗ

Καθηγήτρια Φωνητικής

Η Μαρία Μπαλή γεννήθηκε στη Λαμία. Είναι απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ειδίκευση κλασικού τραγουδιού, τάξης Α. Καθαρίου) ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, ακορντεόν, βυζαντινής μουσικής και ανώτερων θεωρητικών. Συμμετείχε σαν ενεργό μέλος σε σεμινάρια τραγουδιού με τους Σία Κοσκινά, Σόνια Θεοδωρίδου, Άρη Χριστοφέλλη, Λεμονιά Βαρακλιώτη, Άγγελο Φωτιάδη, Χαρούλα Γκλαβοπούλου, Αγγελική Καθαρίου, Dwight Coleman, Colenton Freeman, Caroline Thomas, Franz-Josef Einhaus, Isabel Schaarschmidt και Christiane Hampe. Το 2015,διακρίθηκε με έπαινο για την επίδοσή της στο Διαγωνισμό Ερμηνείας του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στην κατηγορία ‘’ερμηνεία κονσέρτου’’. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορους συναυλιακούς χώρους, μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας ,στο Κέντρο Μουσικής Θεσσαλονίκης,στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στη Λευκάδα,στο Κέντρο Φωνής και Κατάποσης Αθηνών,στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στη Καβάλα κ.α. Στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής έχει συνεργαστεί με σημαντικούς παραγωγούς όπως o Kled Mone και ο Etostone. Σήμερα εργάζεται σαν καθηγήτρια τραγουδιού στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καθηγητής Ακορντεόν

Ο Δημήτρης Αραμπατζής ξεκίνησε να μαθαίνει ακορντεόν στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας και στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πα.Μακ. στην ειδίκευση “ακορντεόν κονσέρτου” με καθηγητή τον Κων/νο Ράπτη. Διακρίθηκε με Α’ Βραβείο στον “1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ακορντεόν” στα Γρεβενά και με Α’ Βραβείο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Ακορντεόν “Premio di Montese”, που   πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία. Mεταξύ άλλων, έχει στο ενεργητικό του μία σειρά συναυλιών με την ΣΟΔΘ στο ΜΜΘ και στο Βασιλικό Θέατρο, με την οποία έχει εμφανιστεί ως σολίστ. Έχει συμπράξει επίσης με την ορχήστρα νέων του ΜΜΘ MOUSA και έχει παίξει στο Φεστιβάλ Φιλίππων με τη σοπράνο Ν.Κλαυδιανού και στο Φεστιβάλ Μαρώνειας με τους L.Borda και Γ.Βελλιβασάκη. Συνεργάστηκε με το Transcription Ensemble σε αφιέρωμα για τα 100 χρόνια απο τη γέννηση του Αstor Piazzolla. Ηχογράφησε και παρουσίασε με τους Orpheus Soloists το έργο του Γιάννου Αιόλου “Το δάσος των όρκων” στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης σε πρώτη εκτέλεση. Έχει πάρει μέρος σε ηχογραφήσεις και έχει σημαντικές συνεργασίες, όπως με τους Ν.Λοτσάρη, Θ. Βουτσικάκη και Νατάσα “Μάρε” Μουμτζίδου. Η ιδιαίτερη αγάπη του για το tango τον οδήγησε στο να μάθει bandoneon και στη δημιουργία του κουαρτέτου Tangology με το οποίο έχει κάνει αφιερώματα στην μουσική του A.Piazzolla και στο παλιό tango. Διδάσκει ακορντεόν από το 2013 σε Μουσικά Σχολεία και σε ωδεία της Θεσσαλονίκης.