Από το 1984 προσφέρουμε στη Μουσική Εκπαίδευση!​

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΔΗΜΟΣ

Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών και Σύνθεσης

Γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1961 στο Καουφμπόϋρεν της Γερμανίας. Έχοντας πατέρα μουσικό του δόθηκε η ευκαιρία να μπει στο χώρο της μουσικής από πολύ μικρός. Ξεκίνησε τις σπουδές στο πιάνο από 6 ετών και αργότερα έκανε παράλληλα μαθήματα κιθάρας και ακορντεόν . Τελειώνοντας τη θεωρία ξεκίνησε μαθήματα αρμονίας. Το 1984 γράφτηκε στο τμήμα αρμονίας ανώτερων θεωρητικών του καθηγητού Λαζάρου Δεληδήμου και πήρε το πτυχίο με βαθμό «άριστα παμψηφή». Συνέχισε τις σπουδές του παίρνοντας τα πτυχία Αντίστιξης, Φυγής, Ενοργάνωσης, Ωδικής και το Δίπλωμα Σύνθεσης με βαθμό Άριστα. Από το 1988 ξεκίνησε να διδάσκει πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, θεωρία και ανώτερα θεωρητικά στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σε άλλες μουσικές σχολές και ωδεία. Όλα αυτά τα χρόνια δίδαξε και έδωσε πτυχία σε περισσότερους από χίλιους μαθητές αρκετοί από τους οποίους σήμερα είναι καθηγητές μουσικής σε ωδεία και Δημόσια σχολεία. Επίσης εργάστηκε και στα δημόσια σχολεία ως ωρομίσθιος. Συνέθεσε τη μουσική για πολλά σχολικά θεατρικά εργα τα οποία παρουσιάστηκαν και διακρίθηκαν στα φεστιβάλ παιδείας επί σειρά ετών. Από το 2009 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Θερμαϊκού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΑΠΗΣ

Καθηγητής Κλασικής Κιθάρας

Ο Κωνσταντίνος Κράπης γεννήθηκε στην Στουτγκάρδη Γερμανίας. Το 1996 αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης αποκτώντας το Δίπλωμα Κλασικής Κιθάρας στη σχολή του Κ. Κοτσιώλη. Από τότε εργάζεται ως καθηγητής Κλασικής Κιθάρας σε πολλά Ωδεία της Θεσσαλονίκης και του Λαγκαδά. Το 2014 στην Ακαδημία της Κοπεγχάγης παρέδωσε σεμινάριο Master Class. Από το 1997 υπήρξε μέλος της ορχήστρας Αρχαίων και Βυζαντινών Οργάνων υπό την διεύθυνση του Χ. Χάλαρη και εχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2015 αποτέλεσε μέλος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας Βόλου υπό την διεύθυνση του Κ. Κοτσιώλη. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής κλασικής και ακουστικής κιθάρας στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Καθηγητής Κλασικής και Ακουστικής Κιθάρας

Ο Δημήτρης Παππάς σπούδασε κλασική κιθάρα στην τάξη του καθηγητή Φώτη Ελμά όπου και πήρε το πτυχίο με άριστα παμψηφεί το 1998. Έχει πάρει μέρος  σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες. Ήταν ιδρυτικό μέλος του σχήματος  ‘’Τρίο Νυκτών’’ (κιθάρα άρπα μαντολίνο) 1998 – 2003 με πολλές εμφανίσεις σε διάφορες σκηνές της πόλης και στην ΕΡΤ3. Το 2000 – 2003 ως μέλος της ορχήστρας ‘’Συγχρονία’’, παίρνει μέρος σε μια σειρά εμφανίσεων του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Επίσης την ίδια χρονική περίοδο συμμετέχει σε δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Γιώργου Σταυριανού με τίτλο ‘’Το χρώμα της μνήμης’’ όπου παίζει κλασική ακουστική και δωδεκάχορδη κιθάρα. Από το 1998 έως και σήμερα εργάζεται ως καθηγητής κιθάρας. Παράλληλα συμμετέχει σε διάφορες εμφανίσεις με το μουσικό σχήμα ‘’Πλάγιος δ’’.         

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Καθηγητής Κλασικής και Ακουστικής Κιθάρας

Ο Αλέξανδρος Μακρής γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1982. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία εννέα ετών στο δημοτικό ωδείο Κατερίνης. Πήρε πτυχίο κιθάρας από το ωδείο Εν Τέχνη στον Εύοσμο στην τάξη του Δημήτρη Τζιώκα και δίπλωμα κιθάρας από την τάξη του Φώτη Κουτσοθόδωρου.
 Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Θάνο Μητσάλα, τον Στέλιο Μούστο και άλλους κιθαριστές. Από το 2008 εργάζεται ως δάσκαλος κιθάρας σε ωδεία και μουσικές σχολές. Το 2003 απέκτησε πτυχίο ηχοληψίας από το ΔΙΕΚ Επανομής και έκτοτε ασκεί την τέχνη της ηχοληψίας, ενώ από το 2015 διδάσκει σε τεχνικές σχολές ηχοληψία.
 Από το 2014 συνεργάζεται με την αφηγήτρια λαϊκών παραμυθιών Ανθή Θάνου επενδύοντας μουσικά παραστάσεις αφήγησης για παιδιά και ενήλικες και έχει κυκλοφορήσει μαζί της το βιβλίο-cd “Ο βασιλιάς των πουλιών”. Επίσης πραγματοποιεί σεμινάρια, σε συνεργασία με την αφηγήτρια, για τη μουσική επένδυση στην αφήγηση για ενήλικες (μουσικό χωριό Άγιος Λαυρέντιος, φεστιβάλ αφήγησης Θεσσαλονίκης κ.α) και για παιδιά (Διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Θεσσαλονίκης – junior festival). Τέλος, συμμετέχει σε μουσικά σχήματα πραγματοποιώντας συναυλίες σε μουσικές σκηνές παίζοντας κλασική, ακουστική και λαϊκή κιθάρα στον χώρο της έντεχνης, της παραδοσιακης και της λαϊκής-ρεμπέτικης μουσικής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΥΧΑΛΑΣ

Καθηγητής Λαϊκής και Ακουστικής Κιθάρας

Ο Δημήτρης Τυχάλας γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης της γεωπονικής σχολής του τμήματος φυτικής παραγωγής και μουσικός.

Η πρώτη του επαφή με την κιθάρα ήταν στην ηλικία των 12ετών. Τα πρώτα του ακούσματα ήταν από την παραδοσιακή καθώς και από την ελληνική και ξένη ροκ μουσική. Κατά την εφηβεία του συμμετείχε σε ροκ και heavy metal συγκροτήματα δίνοντας συναυλίες στη Θεσσαλονίκη. Στα 18 ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά ως λαϊκός κιθαρίστας, όπου και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Το 2002 έγινε μέλος του συγκροτήματος «ΑΠΕΝΑΝΤΙ» δίνοντας συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, και συνεργάστηκε με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως η Μελίνα Κανά, ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, ο Γιάννης Χαρούλης , ο Δημήτρης Κοντογιάννης και η Αρετή Κετιμέ στην Αθήνα. Το 2008 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όπου συνέχισε τις εμφανίσεις του στις μουσικές σκηνές της πόλης. Από το 2010 είναι μέλος και συνιδρυτής του συγκροτήματος «Λαϊκά Προάστια». Από το 2014 είναι μέλος της ορχήστρας του Κέντρου Έρευνας – Μουσείου Τσιτσάνη που εδρεύει στα Τρίκαλα, δίνοντας συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έχει συνεργασίες με αξιόλογες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου όπως Γιάννης Κότσιρας , Δημήτρης Μπάσης, Λιζέτα Καλημέρη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μπάμπης Τσέρτος κ.α.

ΛΑΚΗΣ ΡΑΓΚΑΖΑΣ

Καθηγητής Ηλεκτρικής Κιθάρας και Ηλεκτρικού Μπάσου

Με πάνω από 1.000 συναυλίες στο ενεργητικό του, κάνοντας διεθνή καριέρα (Devil’s Train – Mystic Prophecy) αλλά και στην Ελλάδα με το γκρουπ «Μωρά στη Φωτιά», με μεγάλη διδακτική παρουσία στην Θεσσαλονίκη, και ιδιαίτερα στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ο Λάκης Ραγκαζάς είναι ένας από τους καλύτερους Rock κιθαρίστες στην Ελλάδα. Έχει κερδίσει Υποτροφίες από το Berklee College of Music της Βοστώνης και το Atlanta Institute of Music. Τα τελευταία χρόνια κάνει εκτεταμένες περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική, κάνοντας συναυλίες με τα συγκροτήματα με τα οποία συνεργάζεται. Έχει δουλέψει επίσης σαν session μουσικός, με Paul DiAnno (ex-Iron Maiden), Last Warning (Αυστρία) και Fireforce (Βέλγιο).

 

ΕΥΘΥΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Καθηγητής Ηλεκτρικής Κιθάρας και Θεωρητικών

O Ευθύμης Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε σε μικρή ηλικία τις σπουδές του στην ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με την φοίτησή του στη σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παραδίδει μαθήματα μουσικής σε παιδιά και
συνεχίζει τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά παίρνοντας τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής και το Δίπλωμα Σύνθεσης με βαθμό Άριστα. Έχει εμφανιστεί στο πλευρό πολλών γνωστών καλλιτεχνών (Βασίλης Καρράς, Πάνος Μουζουράκης κ.α.) και συνεχίζει να συνεργάζεται με μουσικά σχήματα ως session μουσικός σε εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολείται επίσης με την μουσική τεχνολογία και την ηχοληψία και με την οργάνωση και ηχητική κάλυψη εκδηλώσεων. Από το 2020 εργάζεται στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

 

ΜΠΑΧΑΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

Καθηγήτρια Βιολιού

Η Άννα Μαρία Μπαχαρίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1992. Ξεκίνησε την ενασχόληση της με το βιολί σε μικρή ηλικία και το 2013 αποφοίτησε από την τάξη του Παναγιώτη Μαυρίδη με Πτυχίο Βιολιού “Άριστα Παμψηφεί” από το Ωδείο Συμφωνία. Συνέχισε τις σπουδές της στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Γεώργιου Πετρόπουλου από όπου και πήρε Δίπλωμα στο βιολί με “Άριστα” το 2020. Ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) έχοντας συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες , μουσικά projects και συμπράξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και την European Union Youth Orchestra. Έχει συνεργαστεί με σολίστες και μαέστρους όπως Yuri Azevedo, Ζωή Ζενιώδη, Dariusz Mikulski, Θοδωρή Παπαδημητρίου, Μιχάλη Οικονόμου, Γιώργο- Εμμανουήλ Λαζαρίδη, Δ.Σγούρο κ.α. Από το 2015 έχει ενεργή συμμετοχή σε πολλές συναυλίες και δρώμενα της Θεσσαλονίκης με μουσικά σύνολα της πόλης και από το 2020 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει βιολί σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης.

ΝΕΝΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

Καθηγήτρια Βιολιού, Μουσικοθεραπεύτρια

Η Νένα Φωτιάδου γεννήθηκε το 1996 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο
Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Το 2020 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης
και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση τις «Εφαρμοσμένες Μουσικές
Σπουδές-Μουσική Εκπαίδευση». Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού «Μουσική και
Κοινωνία» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στη «Μουσικοθεραπεία».
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο βιολί το 2019, με κρατικό δίπλωμα το οποίο
βαθμολογήθηκε με Άριστα -τάξη του Μαρίνου Καρπούζα-. Ήδη από το 2017 εργάζεται ως
δασκάλα βιολιού σε πρόγραμμά μουσικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Παράλληλα παρακολουθεί και συμμετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια που εστιάζουν στην
διδακτική του βιολιού σε αρχάριους μαθητές και στην κοινοτική μουσική.
Συνεχίζει να είναι ενεργή μουσικός είτε ως σολίστ, είτε σε σχήματα μουσικής δωματίου, ενώ
ταυτόχρονα πραγματοποιεί live εμφανίσεις με το country/Rock σχήμα “Memphis Story”. Το
2023 ξεκίνησε να διδάσκει στο Θερμαϊκό Ωδείο.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ

Καθηγητής Βιολοντσέλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου σε ηλικία 9 ετών με καθηγητή τον Φιλήμονα Καλοτεράκη υπό τον οποίο και πήρε το πτυχίο του βιολοντσέλου με άριστα, όπως και πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με τον Γιάννη Γράμψα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο βιολοντσέλο με καθηγητή τον Δημήτρη Πάτρα, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην στην ερμηνεία και εκτέλεση της παλαιάς μουσικής με καθηγητές τον Δημήτρη Κούντουρα και Δήμο Γκουνταρούλη. Έχει συνεργαστεί με τους μαέστρους Γιώργο Βράνο, Δημήτρη Δημόπουλο και τον αείμνηστο Γιώργο Χατζηνίκο.

Διαθέτει πολυετή πείρα στην διδασκαλία, καθώς διδάσκει βιολοντσέλο, μουσική δωματίου, και μουσικά σύνολα σε Δημοτικά και Ιδιωτικά Ωδεία στην Ελλάδα από το 2008. Τον Αύγουστο του 2021 διορίστηκε ως μόνιμος καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και συγκεκριμένα στο Μουσικό Σχολείο Δράμας και παράλληλα διδάσκει στο Ωδείο Άνω Πόλης και στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΥΓΕΡΙΝΙΔΟΥ

Καθηγήτρια Βιολοντσέλου

Η Δέσποινα Αυγερινίδου, γεννημένη το 1995 στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου με καθηγήτρια την Ιλονα Ναγκη . Πέντε χρόνια αργότερα συνέχισε τις σπουδές της με τον Ρένο Μπαλτά και μετέπειτα με τον Χρήστο Κόζαλη. Είναι απόφοιτη με ειδίκευση Βιολοντσέλου της σχολής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με καθηγητή τον Δημήτρη Πάτρα  και βαθμό Άριστα. Τον Ιούνιο του 2022 ολοκλήρωσε τις διπλωματικές σπουδές με καθηγητή τον Χρήστο Κόζαλη  στο ωδείο Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών με βαθμό Άριστα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολοντσέλου, μουσικής δωματίου  με τους Δημήτρη Πάτρα, Χρήστο Κόζαλη, Δημήτρη Χανδράκη καθώς και σεμινάρια  με την Χρύσα Κίτσιου. Ήταν μέλος στην Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOYSA όπου συνέπραξε με την Ορχήστρα Νέων Ευρώπης EUYO, με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης όπως και με τους Νέους Μουσικούς Ιδρύματος << Music for peace Istanbul>>.  Επίσης ήταν μέλος και στην ορχήστρα Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους καλλιτέχνες, σολίστες, μαέστρους όπως Dariusz Mikulski, Yuri Azevedo,  Ζωή Ζενιώδη, Θοδωρή Παπαδημητρίου, Μιχάλη Οικονόμου, Γιώργο- Εμμανουήλ  Λαζαρίδη κ.α.  Το 2017 κέρδισε το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2020 εργάζεται σε Δημοτικά και Ιδιωτικά  Ωδεία της Βόρειας Ελλάδας.

ΒΙΚΥ ΚΑΝΑΚΗ

Καθηγήτρια Πιάνου

Η Κανάκη Βίκυ ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο με την Λένα Αναστασιάδου και συνέχισε υπό την καθοδήγηση του μαέστρου και σολίστ Γεώργιου Θυμή. Κατέχει πτυχίο, δίπλωμα και master από το London College of Music του Τhames Valley University, όπως επίσης και το ελληνικό δίπλωμα από την τάξη του κ. Δημητριάδη. Συμμετείχε επί σειρά ετών ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια πιάνου με τους Μ.Tirimo, P. Badura Skoda, N. Petrof, Δ. Τουφεξή, Γ. Χατζηνίκο κ.α. Φοίτησε στην καλοκαιρινή ακαδημία Μοzarteum στο Salzburg σε master class της τάξης του Β. Ringeisen. Yπήρξε μαθήτρια στο Παρίσι του διεθνούς φήμης μαέστρου και σολίστ C. Zacharias, όπου και απέκτησε master δεξιοτεχνίας. Επίσης σπούδασε νομικά στο Παρίσι. Από το 2001 διδάσκει σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης και μαθητές της έχουν κερδίσει διακρίσεις και υποτροφίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες και μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΦΑΝΗ ΠΕΠΠΑ

Καθηγήτρια Πιάνου

Η Φανή Πέππα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1968. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Μακεδονικό Ωδείο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα θεωρητικά με το πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης με καθηγητή τον Δημήτρη Αθανασιάδη. Με την καθοδήγηση της σολίστ Σταματέλου Κατερίνας και άλλων καταξιωμένων καθηγητών, πήρε το πτυχίο πιάνου με βαθμό Άριστα. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και έδωσε επιτυχημένα ρεσιτάλ σε διάφορα ιδρύματα, όπως το Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Από την ηλικία των είκοσι δουλεύει σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης και ως μέλος επιτροπής έχει υπογράψει σε πολλά πτυχία και διπλώματα. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΓΚΑΣ

Καθηγητής Πιάνου, Σύγχρονου Πιάνου

Ο Χρήστος Δίγκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε μόλις στην ηλικία των 6 ετών παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου και θεωρητικών. Το 2007 παίρνει το Δίπλωμά του στο Κλασσικό Πιάνο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ενώ ολοκληρώνει τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά με το πτυχίο Φούγκας.

Πλέον είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ με Master στην «Πρακτική και Διδασκαλία της Jazz» από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και τέχνης του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Δασκαλοί του και μέντορες στο Jazz Πιάνο και Organ οι σπουδαίοι Γιώργος Κοντραφούρης και M. Leviev. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασσικής και Jazz μουσικής με τους B. Ringeisses, P. Badura-Skoda, F. Filipova, P. Vladigerov, M. Itoy, A. Freiser, Chico Freeman,Pat Martino και J. D. Walter αλλά και ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια των J. Haynton, M. Leviev και Γ. Κοντραφούρη.

Ο ίδιος του έχει παραδώσει σεμινάρια και συναυλία με θέμα το Comping στη jazz (Αίθουσα συναυλιών Βορείου Ελλάδος, 2018).

Σήμερα κυκλοφορούν ήδη δύο προσωπικά του άλμπουμ με τίτλο “Jasm Tales” και “Jasmovision” από την Anky Records και σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία του τρίτου δίσκου με το σχήμα Mesogeios σε ύφος ethnic world jazz.

Ακόμη, έχει εκδοθεί βιβλίο του με μουσικές παρτιτούρες και τίτλο «Εφτά Κομμάτια για Jazz Ορχήστρα», εκδόσεις Cambia Editions ενώ, έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για το μουσικό παραμύθι «Εγώ, εγώ, εγώ κι ένα χωνάκι παγωτό» της Κατερίνας Τζαβάρα. Σύντομα προχωρά στην ολοκλήρωση και ηχογράφηση της σύνθεσης μιας επταμερούς jazz σουίτας για πιάνο τρίο και ορχήστρα.

Μέχρι τώρα έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε Ελλάδα κι εξωτερικό έχοντας την τιμή και χαρά να συνεργαστεί με καλλιτέχνες σταθμούς της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής.

Ξεχωρίζουν οι εξής μουσικές συμμετοχές:

Ρεσιτάλ νέων καλλιτεχνών Θεσσαλονίκης (Κέντρο Μουσικής 2002, Θέατρο Άνετον 2006).

Συμμετοχή σε συναυλία σύγχρονων συνθετών του Α.Π.Θ (Βαφοπούλειο Θεσσαλονίκη, 2009).

Συναυλία Μουσικής Δωματίου (Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης 2012).

Συναυλία «Chris Digkas Quartet» (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2014, Γαλλικό Ινστιτούτο 2015).

Παρουσίαση δίσκου «Jasmovision» στο Φεστιβάλ Τεχνόπολις στην Αθήνα (2016).

Συνεργασία με τον M. Leviev σε Jazz συναυλία στο Sofia Jazz Club, στα πλαίσια σεμιναρίου του M. Leviev.

Συμμετοχή με το σχήμα στο Jazz Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (2016). 

Σολίστ στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Jazz Βορείου Ελλάδος με την Εύη Σιαμαντά (Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ 2017, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2017).

Συμμετοχή ως πιανίστας και ενορχηστρωτής στο musical «Broadway nights» με guest εμφάνιση την Πέννυ Μπαλτατζή (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2018).

Συνεργασία με τον J. D Walter στο Spitimou jazz club στη Θεσσαλονίκη.

Live εμφανίσεις με το μουσικό σχήμα Mesogeios σε διάφορες μουσικές σκηνές εντός κι εκτός της χώρας. Ξεχωρίζουν αυτές στο Flamingo Casino στα Σκόπια το 2017-8, στο Maestral Casino Hotel στο Μαυροβούνιο το 2018 και το Θέατρο Άνετον στη Θεσσαλονίκη το 2019.

Παρουσίαση της δουλειάς του στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο (ant1, ετ3, tv100).

Εκτός από εξαιρετικός μουσικός, πιανίστας, οργανίστας, ενορχηστρωτής και συνθέτης είναι κι ένας εξαιρετικός δάσκαλος κλασσικής και σύγχρονης μουσικής με ειδίκευση στο πιάνο.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΑΜΗ

Μαέστρος Χορωδίας & Καθηγήτρια Πιάνου

Η Ελπίδα Τσάμη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία, πρώτα στο τσέλο και μετά στο πιάνο. Είναι πτυχιούχος Διεύθυνσης Χορωδίας από το ΤΜΕΤ Πανεπιστημίου Μακεδονίας και φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες και Τέχνες της Μουσικής» του ίδιου Τμήματος. Είναι επίσης πτυχιούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών και συνεχίζει στην τάξη διπλώματος με τον Ιούλιο Παπαδόπουλο. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας στη Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου και στην ΕΕΜΕ.

Συμμετείχε επί σειρά ετών στις Χορωδίες Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου και του ΤΜΕΤ, με τις οποίες έδωσε συναυλίες στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αθήνα, Πάτρα, Φεστιβάλ Πάτμου, Κέρκυρα, Σαμοθράκη), καθώς και σε χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Ρουμανία, Ελβετία, Ρωσία, Τουρκία, Τσεχία, Ιταλία).

Σήμερα διδάσκει το μάθημα χορωδίας στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης, διευθύνει το τμήμα προχορωδίας και την παιδική χορωδία Ι.N. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου και είναι Korepetitor στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Τον Οκτώβριο του 2021 απέσπασε Χρυσό Δίπλωμα διευθύνοντας το γυναικείο σύνολο Vox Coralis  στο διαδικτυακό 11th World Choir Games στη Φλάνδρα του Βελγίου.

ΕΛΕΝΗ ΓΑΒΡΙΗΛΑΤΟΥ

Καθηγήτρια Πιάνου, Μουσικοθεραπεύτρια , Μουσικοπαιδαγωγός

Γεννήθηκε το 1994 στη Μυτιλήνη. Η πρώτη επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία 7 ετών, ξεκινώντας μαθήματα πιάνου και θεωρητικών της μουσικής στο παράρτημα του ωδείου Νίκος Σκαλκώτας. Σε ηλικία 14 ετών ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην αρμονία στο Ωδείο Ναυπλίου. Το 2018 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με καλλιτεχνικό αντικείμενο στη Μουσική Δωματίου. Το 2020 ολοκλήρωσε τις πτυχιακές της σπουδές στο πιάνο με βαθμό Άριστα, στο ωδείο Βορείου Ελλάδος στην τάξη της Χριστίνας Σιδηροπούλου. Το 2020 εισήχθη στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσική και Κοινωνία» με κατεύθυνση στη Μουσικοθεραπεία στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στο πλαίσιο της κλινικής της άσκησης ήρθε σε επαφή με κλινικούς πληθυσμούς διαφόρων ηλικιών υπό την εποπτεία διακεκριμένων θεραπευτών του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το 2021 εισήχθη στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες και Τέχνες της Μουσικής» στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια παιδαγωγικής της μουσικής, πιανιστικής τέχνης, πιανιστικής συνοδείας, μουσικής δωματίου και μουσικοθεραπείας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε ωδεία, παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ομαδικά και ατομικά μαθήματα πιάνου, προπαιδείας και θεωρητικών της μουσικής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΙΝΙΔΗΣ

Καθηγητής Κλαρινέτου και Σαξοφώνου

Ο Δημήτρης Καραπινίδης  γεννήθηκε και ζει  στη Θεσσαλονίκη.  Είναι  παντρεμένος και έχει δύο παιδιά .Ξεκίνησε το ταξίδι στην μουσική το 1978 στο Κ.Ω.Θ. Είναι διπλωματούχος  κλαρινέτου, Σαξοφώνου , Σύνθεσης και Βυζαντινής μουσικής . Παράλληλα, έχει όλα τα πτυχία θεωρητικών (Αρμονίας ,Αντίστιξης , Φυγής , Ενοργάνωσης και Ωδικής).Έχει παρακολουθήσει αμέτρητα σεμινάρια κλαρινέτου, σαξοφώνου, παραδοσιακού κλαρίνου, βυζαντινής μουσικής.

Από το 1996 έως το 2006 εργάστηκε στο Δ.ΩΘ. ως καθηγητής κλαρινέτου και σαξοφώνου . Το 2000 δημιούργησε  το σύνολο πνευστών του Δ.Ω.Θ. αποτελούμενο από 20 μαθητές διαφόρων πνευστών. Στα 25   τελευταία  χρόνια έχει εργαστεί σε πολλά ωδεία της βορείου Ελλάδος.

Είναι επίτιμος  καθηγητής της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Έχει συνεργαστεί με το παιδαγωγικό ινστιτούτο ως εισηγητής της δημιουργίας  ορχηστρικών συνόλων στα παιδιά  δημοτικού .  Από 1996 έως και σήμερα  είναι καθηγητής κλαρινέτου , σαξοφώνου και παραδοσιακού κλαρίνου στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης , Κατερίνης και Σερρών. Ως μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας του Μ.Σ. Κατερίνης έχει παρουσίαση πολλές συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα . Διετέλεσε αρχιμουσικός  στην φιλαρμονική του Δήμου Καλλικράτειας , Συκεών, και από 2001 έως και σήμερα είναι αρχιμουσικός του Δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη (Πυλαίας).

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Καθηγητής Παραδοσιακού Κλαρίνου

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος γεννήθηκε στο Παρίσι το 1989. Τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απόφοιτος του μουσικού σχολείου Τρικάλων, ενώ ήταν σπουδαστής των δημοτικών ωδείων Τρικάλων και Λάρισας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παραδοσιακού κλαρίνου με τους Μάνο Αχαλινωτόπουλο και Νίκο Φιλιππίδη. Έχει λάβει αρκετές διακρίσεις και βραβεία σε περιφερειακούς και πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες. Ήταν μέλος της παραδοσιακής ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης, της φιλαρμονικής του δήμου Τρικκαίων καθώς και διάφορων μουσικών σχημάτων και πέρα από τα όρια της παραδοσιακής μουσικής. Έχει εμφανιστεί σε εκδηλώσεις και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη). Εργάζεται ως καθηγητής παραδοσιακού κλαρίνου στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

Καθηγητής Ακορντεόν

O Σπύρος Μελισσανίδης γεννήθηκε το 1972 στο Νταχάου της Γερμανίας. Ξεκίνησε σε ηλικία 10 χρονών μαθήματα ακορντεόν με καθηγητή τον κ. Νίκο Χατζηιωάννου και αποφοίτησε ως αριστούχος αποκτώντας πτυχία Ακορντεόν, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και δίπλωμα Ακορντεόν. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Σύνθεσης στην τάξη Ε. Κατέλη. Συνεργάστηκε ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα “Σπύρος Σαμάρας”  υπό τη διεύθυνση του κ. Καμπάνη Σαμαρά και με ορχήστρες ελληνικής παραδοσιακής, λαϊκής και ξένης μουσικής (new musette, tango nuevo, latin, jazz)  σε Ελλάδα και εξωτερικό (ΗΠΑ, Ιορδανία, Γερμανία, Αυστρία, Κύπρο). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια “Master Class Accordion” με τους V. Semyonov, Y. Shishkin, Cl. Buder. Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ακορντεόν. Μαθητές του έχουν διακριθεί σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς Ακορντεόν. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ακορντεόν, μέλος του γερμανικού συλλόγου καθηγητών Ακορντεόν (DALV), ιδρυτικό μέλος της Μουσικής ομάδας Φυσικών ΑΠΘ, μέλος του συλλόγου ‘‘Φίλοι της jazz και της δημιουργικής μουσικής’’, μέλος της ορχήστρας παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής του Αστρινίδειου ωδείου και του ωδείου Σαμαρά, μέλος του συγκροτήματος παραδοσιακής μουσικής Αντάμα. Έχει συνθέσει, διασκευάσει και προσαρμόσει έργα για Ακορντεόν, για μικρά και μεγάλα οργανικά σύνολα. Έχει ηχογραφήσει για ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας και του εξωτερικού ενώ στην προσωπική του δισκογραφία συγκαταλέγεται ο ψηφιακός δίσκος ‘‘Ten Years Ago’’ με προσωπικές του συνθέσεις. Έχει  ασχοληθεί πειραματικά με τις MIDI μουσικές εφαρμογές και το ψηφιακό Ακορντεόν. Ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό (σύγχρονο – ελεύθερο) συμμετέχοντας στη ζωντανή μουσική επένδυση εκδηλώσεων ποίησης, ενώ η σχέση της μουσικής και του Ακορντεόν με τις άλλες τέχνες (θέατρο, χορός, ζωγραφική) αποτελεί άξονα των δραστηριοτήτων του.

Η διπλωματική του εργασία στο Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ: ‘‘Η Ακουστική του Ακορντεόν’’ καθώς επίσης και σειρά βιβλίων που έχει γράψει και μεταφράσει με θέματα που αφορούν το Ακορντεόν, είναι μοναδικά στην ελληνική βιβλιογραφία. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες με θέματα το ρεμπέτικο, τη μουσική εκπαίδευση και το Ακορντεόν. Ασχολείται με τη δημιουργία, συγγραφή και γραφική επεξεργασία μουσικών κειμένων (μεταφορά τραγουδιών σε παρτιτούρα, εξώφυλλα κλπ)

ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Καθηγητής Μπουζουκιού

Ο Νίκος Χρηστίδης είναι τραγουδοποιός – μουσικός που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1988.  Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στα ανώτερα Θεωρητικά στο Ωδείο Μπολερό του Μίλτου Τσιβδάρη όπου ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα μπουζουκιού . Είναι τελειόφοιτος του Μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης όπου διδάχθηκε ούτι, ταμπουρά, πιάνο, Βυζαντινή μουσική κ.α από σημαντικούς καθηγητές όπως : Δ.Μυστακίδης, Μ.Σκούλιος, Λ.Τσικουρίδης κ.α. Εισήχθη στο τμήμα Μουσικών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σχολή στην οποία δεν συνέχισε την φοίτηση μετά από προσωπική του απόφαση. Το 2016 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τον τίτλο : “ Ο τρελός του χωριού” όπου υπογράφει την μουσική, τους στίχους και την ενορχήστρωση σε όλα τα τραγούδια, καθώς και την επιμέλεια παραγωγής. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την εταιρία ΚΥ.ΜΑ του Δημήτρη Ζερβουδάκη. Τον Ιούνιο του 2020 κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Το Σύμπαν του Νίκου Χρηστίδη” με 10 τραγούδια, πάλι σε δικούς τους στίχους, μουσική και ενορχήστρωση, από την Aganda music productions του Βασίλη Φλώρου. Έχει εργαστεί σε πολλές δισκογραφικές δουλειές ως μουσικός, ενορχηστρωτής ή καλλιτεχνικός παραγωγός. Ενδεικτικά, το 2016 εργάστηκε στην εκτέλεση και ενορχήστρωση μέρους της μουσικής για το έργο του Κ.Θ.Β.Ε “Το τρίτο στεφάνι” σε πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Μαραμή. Το 2017 ενορχήστρωσε 2 τραγούδια στον δίσκο “Ενδοχώρα” του Κώστα Τηλαβερίδη, με ερμηνευτή τον Δημήτρη Ζερβουδάκη (Το δέντρο, Στα λουτρά της Αριδαίας) καθώς και το ορχηστρικό έργο του Βασίλη Ιωαννίδη με τίτλο “Asia minor crescendo”. Το 2018 απέδωσε στα ελληνικά τους στίχους του πορτογαλλικού τραγουδιού “Los verdes anos” του Carlos paredes , για την Ρία Ελληνίδου, και παρουσιάστηκε στα πλαίσια του mediterranean Festival στην Ταβίρα της Πορτογαλλίας, ενώ την ίδια χρονιά ανέλαβε την καλλιτεχνική παραγωγή και την ενορχήστρωση ολόκληρου του δίσκου της Ελένης Μπουσμαλή με τίτλο “Εισαγωγικά και παρενθέσεις” , που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019. Το 2019 επίσης υπέγραψε την ενορχήστρωση στο τραγούδι της Ιωάννας Κουρκούδιαλου “Αμήν” σε στίχους της Σοφίας Κατζούρη και μουσική του Χαράλαμπου Κουρκούδιαλου. Toν Φεβρουάριο του 2020 προσεκλήθη να παρουσιάσει μέρος της δουλειάς του στα πλαίσια του “Grecomania Festival” στις Βρυξέλες ενώ την ίδια χρονιά συμμετέχει ως μουσικός στον δίσκο του Μιχάλη Γούτη καθώς και στον δίσκο του Μιχάλη Χανιώτη και του Βαγγέλη Καπράλου “ταξιδιώτες της σιωπής”. Τον Φλεβάρη του 2021 ενορχήστρωσε και διήυθυνε την ορχήστρα σύγχρονης ελληνικής τραγουδοποιίας σε παράσταση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή πολλών καταξιωμένων δημιουργών, τραγουδιστών και μουσικών. Το 2022 συμμετείχε ως μουσικός στις Περιοδείες του Δημήτρη Ζερβουδάκη και του Δημήτρη Μυστακίδη ενώ πραγματοποίησε μία εναλλακτική προώθηση των δίσκων του, με μία περιοδεία στον δρόμο σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα (busking tour). Έχει εμφανιστεί σε πολλούς χώρους ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε με τα σχήματα στα οποία συμμετέχει , είτε μεμονωμένα ως μουσικός ή επιμελητής ορχηστρών και μουσικών προγραμμάτων. Κύριο μουσικό του όργανο, είναι το μπουζούκι. Ήταν συνιδρυτής του μουσικού σχήματος Άιντε Ψιλά Ψιλά μαζί με την Ιωάννα Κουρκούδιαλου και τον Πλάτωνα Τσιπίδη. Από το 2006 εργάζεται ως δάσκαλος μπουζουκιού. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

Καθηγητής Κρητικής Λύρας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Μαργαρίτες Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο. Σε ηλικία 6 ετών ξεκινάει την ενασχόληση του με την κρητική λύρα διατελώντας μαθητής καταξιωμένων καλλιτεχνών (Νεκτάριος Κλωστράκης,  Στράτος Γουνάκης, Χρήστος Μαρκαντώνης και άλλοι) τόσο στο Ωδείο όσο και στο Μουσικό σχολείο Ρεθύμνου όπου εισήχθη 2ος στις εισαγωγικές εξετάσεις. 

Σε ηλικία 14 και 16 ετών απέσπασε το 1ο βραβείο στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς για την δεξιοτεχνία της κρητικής λύρας, ενώ στην πλούσια πορεία του ως επαγγελματίας έχει συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της Κρητικής μουσικής (όπως ο Βασίλης Σταυρακάκης, Ψαραντώνης, Γιώργος Καραγιώργης και άλλοι) καθώς επίσης και με τον γνωστό μαέστρο Λευτέρη Αερόπουλο όπου με το έργο ‘’Ερωτόκυκλοι’’ εμφανιστήκαν σε πολλά μέρη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. 

Στην πολυετή παρουσία του στην διδασκαλία της κρητικής λύρας έχει συνεργαστεί με πλήθος Κρητικών συλλόγων και ωδείων τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των Γιαννιτσών και της Κατερίνης.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΒΑΣ

Καθηγητής Σύγχρονων Κρουστών και Drum set

Ο Μπάμπης Καρατζίβας είναι καθηγητής σύγχρονων κρουστών και drum set. Σπούδασε στο νέο ωδείο Θεσσαλονίκης σύγχρονα και κλασσικά κρουστά με καθηγητή τον Christopher Baka, σε διάφορα στυλ όπως: jazz, rock, latin κ.α. Συμμετείχε σε διάφορα εργαστήρια και στην ροκ όπερα «Jesus Christ Super Star». Παρακολούθησε σεμινάρια με σημαντικότερο αυτό του Dave Weckl που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2006 στο ωδείου του Γιώργου Φακανά. Διδάσκει κρουστά και drum set από το 2007. Ως ντράμερ συμμετείχε σε rock και pop μπάντες. Συνεργάστηκε σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους: Σάκης Ρουβά, Θέμη Αδαμαντίδη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργο Μαργαρίτη κι άλλους. Επίσης έχει συμμετοχές σε δισκογραφία, ηχογραφήσεις και τηλεοπτικές εκπομπές.

ΑΣΠΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Καθηγήτρια Φωνητικής

 Η Άσπα Μαυρίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 1993. Η ενασχόλησή της με την μουσική ξεκίνησε ήδη από πολύ μικρή ηλικία παρακολουθώντας μαθήματα κλασικού πιάνου, βιολιού και θεωρητικών, ενώ αργότερα αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στο Τμήμα Μαιευτικής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνει τις μουσικές της σπουδές με το Δίπλωμα Μονωδίας και τα Πτυχία Αρμονίας και Ωδικής. Στο μουσικό της ταξίδι ασχολήθηκε με διαφορά μουσικά στυλ. Τα τελευταία 5 χρόνια είναι η τραγουδίστρια του μουσικού σχήματος Mesogeios. Σχήμα με δική του δισκογραφία που έχει κατακτήσει το αυτί των εκλεπτυσμένων ραδιοφώνων και ακροατών και όπου η ίδια υπογράφει μουσική και στίχους . Η γνωριμία της με το δάσκαλο, συνεργάτη και μέντορά της Χρήστο Δίγκα την οδήγησε στα μονοπάτια της διεθνούς σύγχρονης μουσικής με έμφαση στα είδη της jazz και πρωταγωνιστή το ethnic στοιχείο.   Συναυλίες σταθμούς αποτέλεσαν η συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους, με ένα τρίωρο αφιέρωμα των Mesogeios στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, δοσμένη υπό το πρίσμα της Jazz. Σημαντική εμπειρία αποτέλεσε η συμμετοχή της ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο αλλά και οι live εμφανίσεις στο εξωτερικό (Μαυροβούνιο, Σκόπια). Ακόμη, ακολουθεί τον Χρήστο Δίγκα στις περιοδείες για την παρουσίαση των original jazz δίσκων του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.  Τα τελευταία 5 χρόνια στο ενεργητικό της έχουν προστεθεί τα μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού, κάτι που την χαροποιεί και ολοκληρώνει σε μεγάλο βαθμό. Η ίδια μας λέει. “Το φωνητικό όργανο είναι ένα πνευστό μουσικό όργανο που δεν το βλέπουμε παραμόνο το νιώθουμε και ακούμε τον ήχο του. Στα μαθήματα φωνητικής συστηνόμαστε με το φωνητικό όργανο και καλλιεργούμε τον ήχο του. Επιμένουμε στη λειτουργική χρήση της Αναπνοής και της Ορθοφωνίας προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό την φυσική Αντήχηση της φωνής ανά την έκτασή της. Με αυτόν τον τρόπο ανακαλύπτουμε την αυθεντικότητα και μοναδικότητα της φωνής μας και στη συνέχεια την εντάσουμε στα διάφορα μουσικά στυλ. Ο τραγουδιστής είναι μουσικός ή μάλλον οφείλει στον εαυτό του, στη μουσική και το τραγούδι να μελετά συνεχώς μουσική και να καλλιεργεί την μουσικότητα του. Η ανάπτυξη της μουσικότητας μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.” 

 

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Καθηγήτρια Μουσικής Προπαιδείας και Θεωρητικών

Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1998 στην Πτολεμαΐδα. Από το 2007 έως και το 2019 ήταν ενεργό μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Εορδαίας παίζοντας φλάουτο και συμμετέχοντας σε φεστιβάλ φιλαρμονικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας όπου συμμετείχε στην χορωδία, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα ακορντεόν, ταμπουρά, πιάνου και φλάουτου. Το 2021 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακού Επιπέδου τίτλο και κατεύθυνση στην Μουσικολογία/Μουσικοπαιδαγωγική. Την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα θεωρητικά με το πτυχίο Αρμονίας στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης, με καθηγητή τον Χρήστο Δεληδήμο, με τον οποίο συνεχίζει τις σπουδές της στην Αντίστιξη. Τέλος, το σχολικό έτος 2021-2022 εργάστηκε σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλισης Παιδιών στην Πτολεμαΐδα διδάσκοντας μουσική προπαιδεία.

ΠΑΥΛΙΝΑ ΤΣΑΚΑΛΑΚΙΔΟΥ

Μουσικοθεραπεύτρια

Η Παυλίνα Τσακαλακίδου είναι μουσικός με εξειδίκευση στη μουσικοθεραπεία.
Από το 2009 έως το 2014 σπούδασε μουσικολογία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια πήρε το μεταπτυχιακό της στη μουσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάζεται ως μουσικοθεραπεύτρια σε κέντρο με παιδιά με αυτισμό και άλλες ιδιαιτερότητες, ενώ παράλληλα κάνει την διδακτορική διατριβή της στην Μουσικοθεραπεία στο Α.Π.Θ. Συγχρόνως τελειώνει τις σπουδές της στην ψυχανάλυση στην Φ.Ε.Β.Ε. (Φροϋδική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος ). Σπουδασε επίσης τζαζ πιάνο σε Ωδείο της Θεσσαλονίκης καθώς και λυρικό τραγούδι και παράλληλα εργάζεται και ως αναπληρώτρια μουσικός σε σχολεία.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΡΜΑΤΕΝΙΑ ΓΚΟΥΝΤΙΟΥ

Καθηγήτρια Μιούζικαλ

Η Δήμητρα ελΣυρματένια Γκουντιού φοιτεί Modern Theater Dance του αγγλικού συστήματος ISTD .Είναι απόφοιτη της σχολής Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού(ΑΠΘ). Επίσης, είναι πιστοποιημένη δασκάλα παιδικής Γιόγκα (Flower Kids Yoga Teacher Training (95h) από το Yoga Alliance USA).

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με αρκετά είδη χορού όπως μπαλέτο, σύγχρονο, λάτιν, μοντέρνο καθώς και ενόργανη γυμναστική και ακροβατική. Αποφοίτησε από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων με κατεύθυνση χορού. Με ομάδες χορού στις οποίες συνεχίζει να είναι μέλος, κατακτήσαν διαπρεπείς θέσεις σε διάφορους διαγωνισμούς. Το 2016 εντάχθηκε στην ομάδα musical “Κ’s Blink” στο Μέγαρο Μουσικής. Κατέχει γνώσεις Αρμονίας και κιθάρας και υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής Αμπελοκήπων παίζοντας κλαρινέτο, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέρος σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα παρακολούθησε πλήθος επιμορφωτικών δημιουργικών σεμιναρίων ψυχολογίας, μουσικοκινητικής, σεμινάρια για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, μουσικά και χορευτικά σεμινάρια. Επίσης, έλαβε μέρος σε Videoclip και διαφημιστικά spot. Φέτος συμμετέχει στην μουσικοθεατρική παιδική παράσταση «Winnie the Pooh» σε σκηνοθεσία Πασχάλη Αραμπατζή.

Η συνύπαρξη χορού, μουσικής, τραγουδιού και υποκριτικής της ενίσχυσαν την αντίληψη πως αν συνεργαστούν όλες οι μορφές της τέχνης το αποτέλεσμα που θα προκύψει είναι τόσο μαγικό και εάν εκλείψουν αυτές, ο κόσμος θα χάσει την ευκαιρία να οραματίζεται και να δημιουργεί.